Uitstekend voor erwten en bonen

Een zwevende maaibalk voor een beter maairesultaat op oneffen bodems

 

600F maaibord voor maaien dicht op ongelijke bodems

Het 600F-maaibord met zwevende maaibalk loopt sneller en maait beter op oneffen bodems, voor lagere verliezen bij liggend of verstrengeld gewas. De 600F is verkrijgbaar in 5 breedtes van 6,10 m tot 10,70 m. Deze versie maakt gebruik van de bewezen onderdelen van de 600R zoals het frame, de aandrijvingen, de vijzel en de roestvrijstalen schraperplaat, waar de eigen unieke flex-technologie aan is toegevoegd.

 

Speciale korte vingers voor maaien dicht bij de bodem

Uiterst efficiënt maaien

De mesgedeelte zijn voorzien van speciale korte vingers, in tegenstelling tot de mesgedeeltes voor het maaien van gewassen met kleine korrels. Hiermee kan dicht bij de bodem worden gemaaid, zonder dat er veel grond wordt meegenomen waardoor de messen zouden blokkeren. De mesgedeeltes zijn tevens beschermd door een speciale coating voor het verminderen van slijtage, ondanks de hoge blootstelling aan grond (wat meestal het geval is bij het oogsten van bonen en erwten). De mesbeschermingen kunnen snel worden afgesteld voor het minimaliseren van de vrije hoogte van de mesgedeeltes, zodat verstoppingen worden voorkomen en een beter maairesultaat ontstaat.

op- en neerbeweging van de flexibele maaibalk met 152 mm

Flexibele maaibalk

De flexibele maaibalk kan op en neer bewegen met maximaal 152 mm over de volledige breedte van het maaibord, zodat meer gewas wordt verzameld. De zweefdruk kan vanuit de cabine worden ingesteld en biedt daardoor een snelle aanpassing aan de bodem en een vermindering van het bulldozer-effect bij natte of losse bodem.

Met het vergrendelmechanisme kan het flexibele maaibord worden veranderd in een standaard maaibord voor gewassen met kleine korrel

Volledig aanpasbaar aan gewassen met kleine korrel en aan koolzaad

Met de optionele sensoren voor maaibordhoogte en een vergrendelingsmechanisme voor de flexibele maaibalk kan het flexibele maaibord worden omgebouwd naar een standaardmaaibord voor gewassen met kleine korrel. Ook kan als optie een gebruikelijke koolzaadverlenging worden gemonteerd, waardoor de 600F een universeel maaibord is.

De poly-geleideschoenen worden ingesteld op een minimum-maaihoogte van 38 mm, zodat elke korrel wordt gevangen. Deze geleideschoenen zorgen voor verlagen van de wrijving en voor minder plakken aan de bodem, en tevens voor een lager brandrisico bij droge en steenachtige omstandigheden.

Kies het maaibordmodel dat het beste past bij uw oogstomstandigheden en ontvang meer informatie.

MODELMaaibreedte, mZweefbereik, mmLaagste maaihoogte, mmVijzel, Ø mmMaaibalk, snijbewegingen/min

6,10

152,4

38

660

1960

6,70

152,4

38

660

1960

7,60

152,4

38

660

1960

9,15

152,4

38

660

1960

10,70

152,4

38

660

1960