Actief transport van gewassen in de invoervijzel voor een constante gewasstroming

Constante gewasstroming dankzij het actieve gewastransport

700PF maaidorsermaaibord met actieve invoer

De riemen zorgen voor het actieve gewastransport in de invoervijzel en realiseren een constante stroming, zodat u de maaidorser met nagenoeg de maximale capaciteit kunt gebruiken. 

de actieve invoer voorkomt opeenhoping van materiaal

Ideaal voor zware omstandigheden

In zware omstandigheden, zoals liggend gewas, erwten of graszaden, voorkomt dit systeem ook het opeenhopen van materiaal op de voorkant van het maaibord. De afstand van 1000 mm tussen de maaibalk en de invoervijzel verlaagt de verliezen bij koolzaad nog verder, omdat de maaikooi hoger kan worden ingesteld voor het minimaliseren van schudverliezen.

Een grote vijzel van 760 mm voor een gestroomlijnde gewasstroming naar het opvoerkanaal

Gestroomlijnde gewasstroom

De riemen zijn geïntegreerd in het frame, zodat de gewassen onder het niveau van de vijzelas kunnen worden ingevoerd. Zo worden gewassen gemakkelijk meegenomen door de vijzelschroefgangen en naar het opvoerkanaal getransporteerd. De grote vijzel van 760 mm brengt daarnaast 20% meer materiaal naar het opvoerkanaal en werkt goed bij korter materiaal zoals moutgerst. 
Bij koolzaad kan de vijzel door middel van een handbediende hydraulische pomp omhoog worden gebracht om meer ruimte te creëren voor de gewassen. Dankzij de gelijkmatige gewasstroming wordt ook de belasting op de aandrijflijnen verminderd, waardoor er minder slijtage ontstaat en de betrouwbaarheid groter wordt.

Gemakkelijke en snelle gewasaanpassing

Gewasaanpassing binnen 3 minuten

U hoeft alleen op de zijmessen te bevestigen, de vijzel op te tillen, en u bent klaar om te oogsten. Eenvoudig en snel – geen gereedschap vereist. Dankzij het ontbreken van elektrische en hydraulische installaties en een zware motor aan de bovenzijde, ontstaan er minder trillingen, zodat de schudverliezen worden verminderd. 

De zelfspannende riemsecties kunnen worden opgetild voor een eenvoudige toegang. Tevens zijn de roestvrijstalen afdekkingen afgedicht om te voorkomen dat vuil of stenen onder de riem komen. Stof kan worden verwijderd door laden in de riemsectie te gebruiken bij het ombouwen van koolzaad naar kleine korrel aan het einde van het seizoen. 

Het actieve transport van de gewassen naar de invoervijzel voorkomt het opeenhopen van materiaal op de voorkant van het maaibord in zware omstandigheden, zoals liggend gewas, erwten of graszaden.

Kies het maaibordmodel dat het beste past bij uw oogstomstandigheden en ontvang meer informatie.

MODELMaaibreedte, mMaaibordlengte, mmAantal riemenVijzel Ø, mm 618PF

5,50

1000

4

660

6,10

1000

4

660

6,70

1000

5

760

7,60

1000

5

760

9,15

1000

6

760

10,70

1000

7

760

12,20

1000

8

760