Stapsgewijs

Golf- en sportuitrusting, Fabriek, Assemblagelijn

 

 

Bij de John Deere Turf Care-fabriek in North Carolina (V.S.) is de nieuwe assemblagelijn net zo veilig, intuïtief en eenvoudig te gebruiken als de fairway-, rough- en trimmaaiers die daar worden geproduceerd. Het kostte drie jaar om de speciaal geconstrueerde assemblagelijn te ontwikkelen, maar hij is gebaseerd op een eenvoudig inzicht: hoe eenvoudiger iets is, des te beter de resultaten zullen zijn.

Golf- en sportuitrusting, Fabriek, Operator, Scherm

Bij de nieuwe lijn kunnen de werknemers naar elk station lopen en weten ze precies wat de volgende stap is. Een computerscherm toont ze hoe ze te werk moeten gaan en ‘piklampen’ identificeren de onderdelen die ze nodig hebben. Zodra ze klaar zijn, moeten ze een checklist voltooien voordat de unit naar de volgende stap gaat. Als gevolg daarvan is er nauwelijks ruimte voor menselijke fouten.

Golf- en sportuitrusting, Operator, Portret

KWALITEIT IN, KWALITEIT UIT

Zoals vaker, heeft het veel hard werken gekost om dingen zo eenvoudig te maken. Tim Manton, Manager Productietechniek, en zijn collega's haalden in slechts twee dagen de volledige assemblagelijn weg en bouwden vervolgens in minder dan vier weken de nieuwe lijn uit het niets. Tijdens het proces, installeerden ze ongeveer 250 nieuwe middelen voor ‘foutdetectie’, variërend van camera's tot geïntegreerde koppelgereedschappen en RFID-sensoren.

Een goede machine helpt operators uitstekend werk te verrichten.
Ook een assemblagelijn helpt daarbij.
TIM MANTON,
MANUFACTURING ENGINEERING MANAGER

Om eventuele kwaliteitsproblemen te vinden voordat maaiers de fabriek verlaten, werd ook de end-of-line-controleprocedure volledig herzien. Dankzij de nieuwe transparantie en kwaliteitscontrole van begin-tot-eind, kunnen klanten nog meer vertrouwen op de geleverde kwaliteit en waarde die zij verwachten van John Deere.

Golf- en sportuitrusting, TechControl-scherm, Operator, Close-up